Marknadsföring i sociala medier

Byt kommunikationsväg från enfilig till tvåfilig.

Social marknadsföring

Sociala medier

Vad är sociala medier?

Sociala medier är ett exempel på Web 2.0 – d.v.s. den ”nya” webben där kommunikationskanalerna alltmer centrerats kring användaren, och dennes möjlighet till interaktion och samarbete på webben. Detta innebär att man som företag i större utsträckning inbjuder till diskussion och nära dialog med sina kunder och användare. Ett exempel på detta kan vara att man låter sin Facebook-sida fungera som ett slags forum där användare får dela med sig av sina erfarenheter av företaget, och där företaget i sin tur bemöter kommentarerna. Ett annat exempel är att man genom Twitter eller Instagram utlyser tävlingar där användarna ska skicka bilder på när de utnyttjar företagets produkt. Det handlar helt enkelt om att byta kommunikationsväg: från enfilig till tvåfilig.

Varför ska mitt företag satsa på sociala medier?

Traditionella marknadsföringsvägar på internet kan vara väldigt effektiva, men nuförtiden förväntas man som företag att också medverka i den allmänna dialogen. Facebook och Instagram har drygt 400 miljoner respektive 200 miljoner aktiva användare, och det sänds runt 500 miljoner Tweets varje dag. Det finns alltså enorma möjligheter till ökad exponering för de företag som väljer att utnyttja sociala medier. Att som företag vara en del av Web 2.0 innebär till stor del att man välkomnar och utnyttjar webbanvändarens roll i skapandet och delandet av webbinnehåll. Man har då också möjlighet att nyansera bilden av företaget och på det sättet nå nya kunder. Eftersom man bjuder in till samtal så finns självklart risken att man också kommer motta kritik. Men just denna öppenhet och anpassning ökar ofta förtroendet för företaget och tenderar att få positiva effekter i långa loppet.

Vad erbjuder Webbyrå Stockholm?

Vi på Webbyrå Stockholm hjälper ditt företag sålla mellan de olika kanalerna, och komma fram till den bästa lösningen för just er och ert företag. Kanske vill ni växa organiskt och stärka den befintliga kundkretsen – då kan man via sina sociala mediekanaler belöna aktiva användare med rabatter, utlysa tävlingar, etc. Om ni istället vill bredda målgruppen och hitta nya kunder inom en annan demografi – då kan sponsrade inlägg och annonser vara mycket effektiva verktyg. Sedan kan man ju självklart också kombinera de olika tillvägagångssätten: De största sociala mediekanalerna har idag en mängd olika marknadsföringsverktyg som hjälper en specificera in i minsta detalj hur, var och på vilket sätt ens företag exponeras. Viktiga frågor är: Hur mycket tid och pengar kan/vill vi spendera på uppföljning och uppdatering på våra sociala mediesidor? Ska vi finnas där som ett bollplank och informationsplats eller ska vi aktivt delta? Vilken målgrupp har vi, och inom vilka kanaler kan man nå dem?

Vilken väg ni än väljer, så kan Webbyrå Stockholm guida er till en passande lösning!

Sociala medier

Kontakta Malin Fältén på Webbyrån för en gratis analys av ert företags potential, inkl. generell information och prisförslag.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Detta ingår i paketet:

  • Introduktion till olika sociala mediers marknadsföringsutbud, både gratis- och betaltjänster.
  • Analys av ditt företags profilering inkl. passande mediekanal och marknadsföringsstrategi.
  • Upprättande av företagets profil på utvalda sociala mediekanaler samt grundlig genomgång av dessa.